Artikel afbeelding

Welke bedrukkingsmethode past bij jouw product?

Welke mogelijkheden kan een drukkerij jou bieden? Er zijn afhankelijk van het te bedrukken product veel verschillende bedrukkingsmethodes waar je uit kunt kiezen. In dit artikel lees je over een aantal bekende en minder bekende bedrukkingsmethodes. Neem contact op met één of meerdere drukkerijen op deze site om navraag te doen over alle methodes en de bijbehorende kostenplaatjes.

.

Tampondruk

Deze manier van drukken komt het vaakst voor bij de bedrukking van relatiegeschenken. Een tampon is een rubberen beelddrager, welke het ontwerp op het gewenste artikel ’stempelt’. Deze methode is erg geschikt voor de bedrukking van lastig te bedrukken objecten zoals taps toelopende producten of pennen met clip.

Zeefdruk

Zeefdruk is een druktechniek waarbij met een sjabloon gewerkt wordt. De inkt wordt via industrieel geweven gaas opgebracht. Hierdoor is het mogelijk om heel veel verschillende materialen en ondergronden duurzaam te bedrukken, zoals metaal, hout, kunststof en textiel.

Doming

Doming is een techniek waarbij een product, meestal een sticker, wordt voorzien van een 2 componenten harslaag. Door deze laag wordt de sticker niet alleen beschermd maar ook vergroot, doordat er een dome-vormige ronding over de sticker geplaatst wordt. Dit geeft het product een extra dimensie en het zorgt ervoor dat de bedrukking krasvast en kleurecht blijft.

Lasergraveren

Bij laseergraveren wordt er niet gedrukt op een object, maar geplaatst in het object. Hierdoor is er geen kans dat de bedrukking vervaagt of van het product afslijt. Door het gebruik van een laser kan er erg precies gewerkt worden, ook is er geen sprake van stofvorming of lawaai.

Transferdruk

Deze methode is met name geschikt voor de bedrukking van verschillende soorten textiel. Er kunnen door transferdruk opdrukken met veel verschillende kleuren worden geplaatst. Het vergt minder voorbereiding van zeefdruk, waardoor deze methode geschikt is voor de bedrukking van kleine oplagen.

UV high gloss

Bij deze druktechniek wordt gewerkt met hitte. Het voordeel van deze bedrukking is dat er volledig rondom een product gedrukt kan worden, dit is bijvoorbeeld ideaal voor het bedrukken van mokken of bidons. Het resultaat is vaatwasbestendig en houdt rond de 500 wasbeurten, zonder dat de kleuren vervagen.

Op August 23, 2018